כלאי הכרם עם תבלינים

השאלה:

אני בעל כרם (260 שתילים בשורות של 2 מטר בין שורה לשורה) ברצוני לגדל אזוב, רוזמרין ובזיליקום מסביב לכם למטרת מניעת חרקים ולא למטרת מאכל.

1. האם הרוזמרין, אזוב ובזיליקום נחשבים כירק למאכל? הרי אני לא יאכל אותם ואני לא שותל אותם למטרת אוכל אלא בשביל הריח שלהם (שמרחיק מזיקים מסוימים).
2. האם יש הבדל בין זריעה לשתילה? הרי ברצוני לשתול שתילים בוגרים של רוזמרין, אזוב ובזיליקום.
3. אם הם כן נחשבים כירק ואסורים גם כשתילם האם עלי באמת להרחיק 4 אמות מהכרם? (אין לי אפשרות כזאת בשטח).

נ.ב שאלותי מתיחסות לכלאים שבין הכרם לבין התבלינים ולא למרחק שבין התבלינים לבין עצמם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הרוזמרין, אזוב וגם הריחן הם רב שנתיים, ועל כן יכולים להיות בכרם. אמנם לעניין הריחן יש קצת ספק. על כן עדיף לשים רוזמרין ואזוב שהם רב שנתיים, ואין איסור כלאי כרם בהנחת אילנות בכרם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי