כלאי כרם

השאלה:

שלום וברכה! לפני מס' שבועות שאלנו לגבי פולים שגידלנו סמוך לסוכת ענבים. הרב בקש שנעביר תמונות של הענבים. שלחנו תמונות במייל חוזר ולא קבלנו תגובה מהרב. אני משער שאי אפשר לשלוח מייל חוזר לתשובות מהמכון. רציתי לשאול איך להעביר את התמונות לרב? בנוסף - גדלנו גם ת"א קרוב לגפנים במרחק קצת יותר גדול מהגפנים מאשר המרחק של הפולים מהגפנים. רציתי לשאול - מה המרחק שהיינו צריכים לשמור מהגפנים? תודה רבה מראש, יצחק כהן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' תמוז תשע"ח 11:52

בס"ד

שלום וברכה

א. אמנם לא קבלתי תמונות אלו. אפשר לשלוח אלי במייל ester156@gmail.com

ב. צריך לבדוק שאין סכוך מהגפן על התפו"א. אפילו אם אין סיכוך צריך להרחיק מהגזע לפחות 48ס"מ.