כלאים

השאלה: שלום לכבוד הרב, ברצוני לשאול 2 שאלות: א. האם דין כלאיים חלים על צמחים כדוגמת "כובע הנזיר"? האם צריך הרחקה מצמח כזה? זהו צמח נוי חד שנתי, עליו ופרחיו ניתנים לאכילה, ואני משתמש בו גם לעיתים כאכילה או לשתיית תה. אותה שאלה בנוגע לצמחים כמו סרפד הכדורים או חלמית (חובייזה) - גם הם ניתנים לאכילה / הכנת תה . ב. בגינה הביתית שתלתי גרעיני דלעת. קראתי בספר "הלכות הארץ" בהוצאת המכון כי ההרחקה מצמח כזה הינה 1.92 מ' + 12 ס"מ. מהיכן נמדדים המרחקים האלה? תודה וכל טוב, שלמה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א סיון תשע"ח 0:27

שלום וברכה

לגבי השאלה הראשונה. בצמחים הנאכלים יש דין כלאים ולכן צריך להרחיק לפחות טפח וחצי בין מין למין. במקרה של כובע נזיר (טרופילאום), כיון שהוא משתרע נמרץ יש להרחיק באופן שיהיה ניכר שאינו מתערב עם צמחי המאכל שלידו.

לגבי השאלה השניה. ההרחקה נמדדת מבסיס הצמח ( מקום הזריעה).

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון