כלאים באדניות ובגינה

השאלה:

שלום רב, לעניין כלאים.. ניסיתי ללמוד אבל ההלכות כה רבות ומסובכות.. 1. באדנית בה שתלנו שיח של גרניום לימודי נבטה נענע. האם זה בעייתי? 2. באדנית אחת יש בהפרדה לימונית ולואיזה- האם בעייתי? באותה אדנית נבטה עגבניה, בעייתי? 3. האם ניתן לזרוע/ לשתול באותה אדנית, במרחק של 15 ס"מ כוסברה, פטרוזיליה, סלרי, שום, חסה, שמיר? 4. האם ניתן לשתול לצד עצי פרי (דובדבן, נקטרינה, לימון) ערוגות של חד שנתיים?ורב שנתיים כלימונית? תודה רבה..

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז אייר תש"פ 9:18

שלום וברכה

1. אין איסור כלאים בין הגרניום הלימוני והנענע

2. אין איסור כלאים בין הלימונית והלואיזה

 יש איסור כלאים בין העגבניה ללימונית ( Cymbopogon )

3.מותר לשתול במרחק של 15 ס"מ כוסברה, פטרוזיליה, סלרי, שום, חסה ושמיר.

מותר לשתול לצד עצי פרי ירקות ותבלינים.

בברכת  התורה והארץ

מוטי שומרון