כלאים בגינה

השאלה:

שלום רב. בגינתי תמיד הקפדתי על מרחק של שישה טפחים, אבל כשבניתי עוד טרסה בניתי על כך שעומק ההפרדה טפח ולמעשה הרוחב לא היה טפח, מה שעורר בעיה, במיוחד לאחר ששתלתי בשורה הבאה ללא תמיד מרחק של ממש. כרגע אין מראית עין של כלאיים לדעתי, האם זה בסדר? במידה וקיים מצב של מראית עין, האם העמדת רשת בין שתי השורות (רשת ללא רוחב גדול) היא פתרון?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י' כסלו תשפ"א 15:42

ב"ה

שלום וברכה

הדבר גם תלוי בשאלה אלו צמחים שתלת בגינתך, על כל פנים תוודא שיש לפחות טפח וחצי בין מיני הירקות השונים, במקרה ואין, אפשר לעשות מחיצה כגון רשת וכדומה, עליה להיות גבוהה 10 טפחים, ורחבה 4 טפחים.

אם מדובר בתבואה או קטנית צריך 6 טפחים, במינים המתפשטים יש להרחיק 4 אמות, או לשים מחיצה בין מין למין.

אם יש צורך אתה יכול לצלם לי את הגינה ולשלוח לווטסאפ 052-6071159 ואתן לך הדרכה מדוייקת יותר.

בברכת תהורה והארץ

דוד אייגנר