כלאים בהנבטת זרעים

השאלה: שלום, אני מלמדת בגן ילדים על זרעים והנבטה, נתתי להם משימה להביא מהבית סוגים של זרעים שהם מוצאים לגן, האם מותר לי להנביט את הזרעים שהביאו במעורבב על צלחת אחת עם מצע של צמר גפן? רק בשביל הניסוי לראות אם נובט או לא ואיך נובט.. לא נשתמש בנבטים לאכילה או לזריעה. ואם אזרע משם משהו באדמה כמובן כשאעביר לאדמה אפריד כל סוג. אבל לכתחילה אני לא מתכוונת לזרוע אח"כ באדמה , אלא רק להנביט על הצלחת בשביל הניסוי..תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ח טבת תשע"ט 17:07

שלום וברכה

מותר להנביט במעורב כאשר ניכר שהמטרה אינה לגדל את הצמחים, אלא רק ללמד את הילדים את נושא הנביטה.

בברכה

מוטי שומרון