כלאים וחרקים בצמחי תבלין בגינה

השאלה:

אנחנו שותלים גינה בחצר ביתנו.
הוצע לנו לשתול צמחי תבלין.
שתי שאלות בהקשר זה:
א. האם יש בעיה של חרקים בצמחי תבלין המגודלים באופן אישי? אם יש חרקים, האם ניתן לבדוק ולהשתמש?
ב. על מה צריך להקפיד בדיני כלאים בשתילה? (סוגי תבלינים, מרחקים) (הצמחים המוצעים: נענע, מרווה, זעתר, בזיליקום, רוזמרין, טימין, לימונית, לואיזה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

מרווה, רוזמרין, בזיליקום (ריחן), לואיזה הם שיחים (אילנות) אין צורך בהרחקה מיוחדת ביניהם. לגבי השאר: נענע, פטרוזליה, יש להרחיק 12 ס"מ בין שתיל לשתיל.

בכל הצמחים יש נגיעות חרקים ואין להשתמש אלא על ידי בדיקה או סינון בבד משי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי