ספק בכלאי הכרם

השאלה: לכבוד הרב שלום רב קראתי את מה שכתב הרב יהודה הלוי עמיחי לגבי קנייה של ענבי נכרי ולסיכום הרב כתב שאם הענבים לא נלקחו ע"י ישראל מפתח הכרם אלא הובאו לחנותו למחסן על ידי נכרי, אין לחוש לכלאי הכרם, שהם מיעוט הכרמים, א, מדוע צריך שהכרמים שיש בהם כילאיים יהיו מיעוט הרי גם אם אינם מיעוט זה אינו ספק כילאיים אלה ספק ספיקה גם לגבי הפירות וגם לגבי הכרם שהרי לגבי כרם שהוא ערלה אך איננו יודעים שבוודאות הפירות מימנו זה מוגדר כספק אבל כאן אפילו הכרם ספק ב,ראיתי את מה שהרב כתב לגבי הסתמכות על רשימת אחוזי ערלה שאלתי היא מדוע אנחנו מנסים להגדיר את הפירות הללו בחזקת היתר בגלל "פריש" הרי גם כאן זה ספיק ספיקא לפי הבנתי לעיל. תודה רבה ושבוע טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' תמוז תשע"ח 13:00

בס"ד

שלום וברכה

שתי הספקות שאתה מעלה הם ספק משם אחד ולא עושים ספק משם אחד כספק ספיקא. וממילא זו התשובה גם לשאלה השנייה.

שבת שלום