עצים מורכבים

השאלה: שלום וברכה לעניין עצים מורכבים. כשאני הולך למשתלה (לא מפוקחת) ורוצה לקנות עץ, מה עלי לברר שם על מנת שאני אקנה עץ שמותר לי להמשיך לקיים? עליו להיות מורכב מאותו זן? אם לדוגמא ארצה לקנות עץ לימון, מה עלי לברר? אני שואל רק לגבי הרכבה, לעניין עורלה ברור לי שעלי לחכות 3 שנים.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' חשון תש"פ 12:27

שלום וברכה !

לפני קנית עץ מורכב עליך לברר מהי הכנה ומהו הרוכב. לאחר קבלת המידע כדאי להתקשר בטלפון או במייל למכון התורה והארץ ולברר האם זו הרכבה אסורה או מותרת.

בברכה

מוטי שומרון