הצטרפות שיעורים לחלה

השאלה:

אפיתי קילו חלות ביום שישי ושמתי במקפיא. שבוע אח"כ הכנתי שוב קילו ושמתי במקפיא. השאלה היא האם זה מצטרף לחייב את כל הכמות בחלה? ע"פ המובא ברמב"ם "עשה עיסה פחותה מכשיעור, ואפה ונתן הפת לסל, וחזר ואפה פת אחרת ונתן לסל--אם נתקבץ בסל שיעור חלה, הסל מצרפן לחלה; ומפריש החלה מן הפת--שנאמר "והיה, באכלכם מלחם הארץ" (במדבר טו,יט), מלמד שהוא מפריש מן האפוי. ואין התנור מצרפן לחלה."

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם רוצים לצרף יש להניח יחד את שתי העיסות (מקרר דינו כתנור מכיוון ששניהם אינם מטלטלים) בכלי גדול שיש לו דפנות ולכסות במגבת, ואז העיסות מצטרפות, אם אין שינוי בטעם העיסות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום