דובדבנים

השאלה:

בס"ד שלום, קיבלתי דובדבנים. האם יש לחשוש לערלה ולזרוק, או שניתן לאכול לאחר הפרשת תרומות ומעשרות? מדובר במטע מאביבים, שאינני יודע אם יש עליו השגחה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' סיון תש"פ 10:23

בס"ד

שלום וברכה

יש לקנות פירות רק בחנויות שמביאות סחורה מפוקחת שאין בה ערלה והפרישו תרו"מ.

הדיון שלפנינו הוא במקרה שכבר הגיעו דובדבנים ממטע לא ידוע, בכך אפשר לסמוך על דעת הגרע"י זצ"ל שיש ללכת אחר רוב הפירות בשוק, ורוב הפירות בשוק אין בהם ערלה, לכן אפשר לאכול את הפירות לאחר הפרשת תרו"מ כדין. עוד יש להוסיף שרוב הגודגדנים בארץ (במקומות הגבוהים) גמניבים כ 4 שנים לאחר שתילה, כך שהסבירות שיהיו פירות ערלה בשוק היא נמוכה מאד. לכן אפשר לאכול לאחר הפרשת תרו"מ.

שנזכה לקבל את התורה באהבה