האם הרכבת ראש מצריכה חשוב שנות ערלה מחדש?

השאלה: שלום כבוד הרב מעוניין לבצע הרכבה הדר על הדר הרכבת ראש השאלה א אחרי כמה שנים פירות העץ המורכב מותרים ב האם יש חשיבות לגובה כריתת העץ מעל פני הקרקע אשמח לקבל מידע בנושא תודה וחודש טוב

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ל' ניסן תשע"ז 10:03

שלום

הרכבה על גבי עץ קיים , אם ההרכבה נעשית מעל גובה טפח (8 ס"מ) הרי זה נחשב המשך הנטיעה הקודמת ואין צורך למנות שנות ערלה מחדש.

אך הרכבה שנעשית מתחת לגובה  יש למנות שנות ערלה משעת ההרכבה (בשעת הדחק יש מקום להקל).

מ"מ שמרכיבים  מיני הדר שונים יש לוודה שהכנה והרוכב נחשבים אותו המין  (מיני הדר לא נחשבים מין אחד אלא ישנה חלוקה פנימית),  סקירת כנות ורוכבים המותרים  לחץ כאן.