האם יש איסור ערלה בקנמון

השאלה: האם יש לחשוש לערלה בעצי קנמון, ואע"פ שאינם גדלים בארץ הרי לכאורה הם ערלה ודאי ולא ספק,

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה טבת תשע"ט 9:56

שלום

1.כל פרי שמגיע מחו"ל ויש ספק אם הוא גדל בתוך שלוש שנים או לאחר שלוש שנות העץ מותר באכילה . שהלכה  למשה מסיני שספק ערלה בחו"ל מותר.

2. לגבי הקנמון , הוא אינו נחשב כלל פרי מאכל הואיל  הוא נוצר מן הגזע של העץ , וכמו שקני סוכר אין דין ערלה  (שו"ת רדב"ז חלק ג סי' תקל"א) הוא הדין שאין דיני ערלה בעצי הקנמון. (עץ השדה  פרק ג סע' כה)