העתקת עץ מנגו

השאלה: לכבוד הרב שלום, תודה רבה על העצה הטובה בקשר לשאלה שלי כמה אדמה צריך להשאיר א) סביב העץ (מנגו), ב) מתחתיו, כדי לא להצתרך לספור שנות עורלה מהתחלה, גודלו של העץ: העובי של הגזע [בכ-10 ס"מ מעל האדמה] הוא בקוטר 9 ס"מ, וענפיו בקוטר של 3.3 ס"מ, הגובה שלו כ-2.6 מטר. [נ"ב מג' רוחות יש רוחב של רק כ-40 ס"מ אדמה.] דרך אגב האם כדאי לחתוך את ענפיו כדי שיהיה קל להעביר אותו, אולי גם זה יהיה טוב יותר לעץ. תודה רבה וכל טוב, עקיבא.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"א תמוז תשע"ט 8:40

שלום וברכה !

כפי שעניתי לך , לא רצוי לבצע את העתקת העץ כעת אלא בסתיו או באביב. אם אין ברירה כגון שצריך לבנות חדר במקום בו נמצא העץ, יש לעשות כך : לגזום את העץ באופן שיישארו רק כ 10% מהעלווה, לא לפגוע בבדים, לצבוע בלובן עצים את כל העץ ולאחר מכן לעקור עם גוש האדמה המכסימלי שניתן. לצלם את העץ לפני נטיעתו ולשלוח אלי את התמונה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון