העתקת עץ מנגו

השאלה: לכבוד הרב, אנחנו מעבירים עץ מנגו ממקום אחד למשנהו בגינה שלנו, שאלתינו היא 'כמה אדמה' צריך 'מסביב העץ' "ובעומק' מתחת לעץ" בשביל לא להצטרך לספור מהתחלה שנות עורלה תודה רבה.( אין כל כך אדמה מסביב לעץ יש מקומות שיש יותר כמו מטר וחצי ומשלוש רוחות יש רק משהו כמו 40 /30 סנטימטר)

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ' תמוז תשע"ט 16:55

שלום וברכה

התשובה תלויה בגודל העץ. בכל מקרה לא מומלץ לבצע את ההעתקה בקיץ,  אם אין ברירה וצריך להעתיק את העץ יש לבצע זאת או בסתיו או באביב.

בברכה

מוטי שומרון