חישוב ערלה

השאלה: שלום וברכה ! על מנת שניתן יהיה לחשב שנות ערלה, יש לדעת בוודאות מאיזה תאריך העץ היה מונח על הקרקע, עם חורים בתחתית הכלי באופן שהוא נחשב למחובר לקרקע. יתכן שהעץ שלך בן שנתיים או שלוש מבחינת הגיל, אך מבחינת חישוב הערלה הוא בשנה ראשונה. בברכת התורה והארץ השבתי: העציץ עומד בתוך הבית על משטח פלסטיק, כך שאם איני טועה, לא איכפת לנו היכן היה. או שמא יש בעיה אם העבירו במשתלה מעציץ לעציץ? (העציץ הנוכחי לא גדול, קוטרו: כ_14 ס"מ.) ולאור זאת חוזרת שאלתי הנ"ל. מחילה שלא הבהרתי עצמי בתחילה. תודה רבה בברכת התורה מאיר לובין

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג שבט תש"פ 18:55

שלום וברכה

לפי מה שאתה מציין כעת שהצמח בתוך הבית, ניתן להתחשב בשנים שחלפו מנטיעתו בעציץ, לצורך חישוב שנות הערלה.

בברכה

מוטי שומרון