חישוב שנות ערלה

השאלה: שלום נטענו עצי פרי בחצר שלנו בחודש סיון תשע''ו. הם עכשיו התחילו לפרוח ובקיץ הנוכחי יתנו איה פירות. למיטב הבנתנו הם סיימו שלוש שנת ערלה בראש השנה האחרון (1.מסיוון עד ראש השנה תשעז, 2. שנת תשעז, 3.שנת תשעח).. אנחנו לא מבינים מה הדין של ט''ו בשבט לענייננו: האם הפירות בקיץ הזה יהיו נטע רבעי? ואם כן כיצד עלינו לפדות אותם? אם כן, מה משמעות טו בשבט לעניין ערלה? ואם לא כיצד עלינו לחשב את השנים? תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ו' אדר ב תשע"ט 11:24

שלום וברכה !

הפירות שחנטו מט"ו בשבט תשע"ט  (השנה) ואילך יהיו נטע רבעי ויש לחללם.

רצוי מאוד שתעשו מנוי על קרן "בית האוצר" של מכון התורה והארץ, כדי שהחילול יתבצע כראוי, וכן כל התרומות והמעשרות שתפרישו בשנים הבאות.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון