סוגי משתלות

השאלה: הרב שלום, אתמול לפני ערבית של מוצ"ש דיברתי עם הרב לגבי עבודה במכון כאגרונום. אני מחפש משתלה באיזור מגדל העמק, שיש לה פיקוח לענין כלאים ועורלה, לשם רכישת עצי פרי . כתבתי שאני זה שדיברתי עם הרב כי בעבר היתה לי תחושה שהמכון לא כ"כ רוצה לומר לזרים איזה משתלות מפוקחות על ידו, אולי מסיבות של תחרות שוק וכיו"ב. תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז חשון תש"פ 9:20

בס"ד

שלום וברכה

יש שני סוגי משתלות. א. יצרניות. ב. שיווקיות. הפקוח ביצרניות הוא שונה אבל שם בד"כ לא מוכרים שתילים לבודדים אלא חקלאים. המשתלות השיווקיות הן משתלות שמקבלות מהרבה משתלות יצרניות ומשווקות לאדם הפרטי. למכון יש השגחה של שיווקיות רק על מרמלשטיין, לעומת זאת יצרניות יש לחלקן פיקוח של המכון, אבל אם תכתוב לי את סוג השתיל אני אשתדל למצוא משתלה.

אין לנו סודות עסקיים, הכל גלוי וידוע במכון.

צריך לבדוק שהפקוח כולל גם בעיית ערלה וגם בעיית כלאים.