קניית עציץ במשתלה

השאלה:

האם כשקונים ממשתלה עץ בן שלוש שנים שנטוע בעציץ נקוב, ניתן לסמוך על כך שהוא בן שלוש שנים לעניין ערלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | תשע"ב

צריך לדעת בוודאות שאמנם העציץ היה נקוב ועמד על הקרקע כל השנים במשתלה, משום שייתכן שאם מעבירים עציץ ממקום למקום, הוא מנותק מהקרקע בשלבים מסוימים. על כן רק אם בוודאות היה העץ מחובר לקרקע שלוש שנים, ניתן להעביר אותו ולהמשיך למנות את שנים שהיה במשתלה לעניין ערלה. יש להקפיד שכל הנתונים הם אכן מדויקים וברורים.