עורלה בצמח הנפליטוס

השאלה:

לפני כשנה קניתי צמח שנקרא נפליטוס (או נפוליטוס השם המדעי ככל הנראה הוא NOPALEA COCHENILLIFERA) זהו קקטוס שעליו הצעירים ללא קוצים ואת העלים שלו אוכלים. האם יש לו דין של עורלה או שניתן לאכול ממנו בלי לחכות שלוש שנים?

ניתן לראות תמונה שלו כאן http://www.cactusfarm.co.il/cactus_farm_continue.htm,
הוא נמצא בתמונה התשיעית מימין.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

כיוון שרוב הקקטוסים הם רב שנתיים, וא"כ הרי זה כשיח רב שנתי, וממילא חייב בדיני ערלה, ומכיוון שנשתל לצורך אכילת העלים, יש בהם חיוב ערלה, למרות שהחלק הנאכל הוא העלה. מכיוון שאין פרי אחר הרי העלה הוא הפרי וחייב בשנות ערלה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי