עציץ בעץ דקל

השאלה: בהלכות כלאים, האם יש איסור בשתילת פרחים ע"ג עץ דקל (לפי מה שהבנתי מניחים אדמה בתוך ה"שקעים" הנוצרים בגזע של הדקל ושם שותלים\זורעים פרחים לנוי), האם יש בזה חשש הרכבה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח סיון תשע"ז 10:40

בס"ד

שלום וברכת ד'

 אנו פוסקים להלכה שאסור להרכיב סרק על מאכל (עיין חוקות הארץ פ"א ה"ה אות ד) אמנם יש אוסרים מדאורייתא ויש מדרבנן. ונראה א"כ שכל מקום שיש חדירת שרשים של הפרחים לתוך העץ א"כ בפנינו הרכבה אסורה, ובודאי בא"י. אבל אם אין יניקה ורק הניחו על הדקל עציץ כדי שיעמוד שם אבל אין חדירת שרשים, נראה שאין בכך איסור ואפילו אם העציץ נקוב בכו"א אם אין השרשים יכולים לחדור לעץ נראה שאין מקום לאסור.