ערלה

השאלה: בקיץ תשעד שתלנו אפרסק ודובדבן. אנחנו זוכרים שכנראה הגנן שתל אותם לפני טז אב אבל אין עדות ודאית לכך (גם אנחנו וגם הגנן משערים שזה היה לפני טז אב). רציתי לשאול האם אנו יכולים לאכול כבר מפירות העצים הנ"ל?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ט אייר תשע"ז 20:43

שלום וברכה !

התאריך הקובע לחישוב שנות הערלה הוא ט"ו באב ולא ט"ז.

אם השקית שבו היה העץ היה מנוקבת בתחתיתה, והיתה מונחת על הקרקע לפני ט"ו באב  והשתילה התבצעה באופן שהגוש לא התפורר - אז שנת תשע"ד נחשבת לשנה ראשונה לערלה, גם כאשר השתילה התבצעה בכ"ט באלול.

אם הגוש שבו השרשים לא התפורר, בזמן השתילה, אז גם אם השתילה התבצעה לפני ר"ח אלול, תשע"ד נחשבת לשנה ראשונה לערלה.

בהצלחה

מוטי שומרון