ערלה

השאלה: שלום רב קניתי עץ תפוז במשתלה של גוי ולא שאלתי בן כמה העץ העץ היה בשקית שחורה מנוקבת והיה על האדמה היו עליו מספר תפוזים שתלתי אותו במרפסת פתוחה בכד עם חורים היושב על צלחת לאיסוף המים רציתי לדעת האם צריך לחכות וכמה לעניין ערלה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | א' אדר תשע"ח 0:24

שלום וברכה

השנה הנוכחית תשע"ח תחשב לשנה הראשונה לענין ערלה. הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשפ"א יהיו נטע רבעי. באם תחליט באיזה שהוא שלב לשתול את העץ באדמה תצטרך למנות לו שנות ערלה מחדש מכיון שאז יתחיל חיוב חדש מדאורייתא.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון