ערלה בגפן

השאלה:

שלום וברכה,1. עברתי לבית לפני כשנה ובגינה מחוץ לביתי היתה כבר נטועה גפן שאינני יודע כמה זמן נמצאת שם. לאחרונה התחלתי להשקות את הגפן והיא נותנת פרי. כיצד עליי לנהוג מצד קדושת ערלה? 2.נטעתי כמו כן גם בזיליקום, וב"ה גם הוא צמח, כיצד נוהגים עם עשבי תיבול שכאלה, מצד קדושה ומצד חרקים? תודה רבה, אסף.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ח תמוז תשע"ח 9:46

שלום וברכה

לגבי ערלה בגפן, עליך לבקש מאדם מקצועי שיעריך את גיל הצמח. במידה ולא תמצא , אתה יכול לצלם ולשלוח לי בוואטסאפ תמונות של הגפן ובמיוחד של הגזע. (לטל. 0545684261).

לגבי הבזיליקום המשמש לאכילה. צריך להפריש תרומות ומעשרות, רצוי לעשות מנוי בבית האוצר של מכון התורה והארץ. יש לבדוק היטב מחרקים ולנקות היטב.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון