ערלה בתפוז ננסי

השאלה: שלום לך. רכשתי שתיל של תפוזון ננסי. (תפוזון ולא תפוז) האם אפשר להעריך עפ"י הגזע מה גילו (לעניין ערלה)? גובהו עד הפיצול הראשון כ-8 ס"מ, ועד קצה הגזע העליון כ12 ס"מ. (קצה הגזע העליון כוונתי לקצה הענף שנראה בצבע יבש של גזע. הענף השני שבפיצול - צבעו ירוק .) קוטר הגזע בחלקו התחתון כ12 מ"מ. אורך העלים הגדולים כ7 ס"מ. נושא פירות שעדיין ירוקים (אורכם כ23 מ"מ.). תודה רבה. בברכת התורה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג כסלו תש"פ 21:37

שלום וברכה !

על מנת שניתן יהיה לחשב שנות ערלה, יש לדעת בוודאות מאיזה תאריך העץ היה מונח על הקרקע, עם חורים בתחתית הכלי באופן שהוא נחשב למחובר לקרקע. יתכן שהעץ שלך בן שנתיים או שלוש מבחינת הגיל, אך מבחינת חישוב הערלה הוא בשנה ראשונה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון