ערלה וכלאים

השאלה:

א. מבקש לדעת לגבי נושא עורלה בנטיעת עצי פרי שהגיעו ממשתלת בני דרור, האם המקום מושגח וניתן לסמוך על גיל העץ לקיזוז שנות עורלה או שצריך להתחיל למנות מחדש? ב. קיים בחצרי עץ אשכוליות שאיני משתמש בו. אני מעוניין לבצע עליו הרכבה של פרי אחר (פומלה/פומלית או הדר אחר), האם קיימת בעיית כילאיים או בעיה אחרת בביצוע הרכבה? האם קיימת בעיה הלכתית בביצוע הרכבה של 2 זני הדר על אותו בסיס? ג. אותה שאלה בנוגע לגפן, אני מעוניין לשנות את זן הגפן הקיים אצלי והגנן ממליץ לא "לגמור את הזן הקיים" עד שאני לא בטוח שהזן המורכב הוא הרצוי, האם יש בעיה בקיום 2 זנים במקביל על אותו בסיס? ד. באופן כללי לגבי הרכבה, האם צריך למנות שנות עורלה על הרכבה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ו' חשון תשע"ח 9:24

שלום וברכה

א. משתלת בני דרור - אינני יודע אם המשתלה תחת השגחה לענין ערלה וכלאים. תבדוק איתם.

ב. ישנה בעיה בהרכבת שני זני הדר על אותו עץ ובפרט כשאינך יודע את מין הכנה.

ג.  ניתן להרכיב (או להוסיף) זן נוסף של גפן על כנת הגפן הקימת.

ד. כאשר ההרכבה מבוצעת מעל לגובה של טפח אין צורך למנות מחדש שנות ערלה. בדיעבד אם בוצעה הרכבה על הכנה מעל פני הקרקע בגובה של פחות מטפח , ניתן לסמוך בשעת הדחק  על דעת המקילים.

בהצלחה

מוטי שומרון