קיבלנו כמות גדולה של פירות ממקור לא ידוע. עישרנו תרומות ומעשרות ורצינו לדעת אם צריך לחשוש לערלה או שאפשר לאכול.

השאלה:

קיבלנו כמות גדולה של פירות ממקור לא ידוע. עישרנו תרומות ומעשרות ורצינו לדעת אם צריך לחשוש לערלה או שאפשר לאכול. קיבלנו - תפוחים צהובים, תפוזים, אפרסמון, ענבים אדומים, אבוקדו, מנדרינות, קלמנטינה, ערמונים, מנגו. מהתפוחים כבר הכנו עוגה... נשמח לתשובה בהקדם-תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ו כסלו תשע"ח 8:49

כרשר קונים פירות מירקנים, יש לקנות ממקומות שידוע שיש שם השגחה על ערלה . אך במקרה שאדם קיבל פירות ניתן לסמוך על היסוד "כל דפריש מרובה פריש" כל שיצא ןפרש מסתבר שהוא יצא מן הרוב ולכן הואחל רוב הפירות בארץ הם לא גידולי ערלה ולכן ניתן לסמוך על הרוב. והפירות מותרים באכילה  (וכמובן גם העוגה...)