קניה בסופר

השאלה: בס"ד כיצד צריך לנהוג בנוגע לקניית פירות בסופר. האם יש לחשוש לערלה ואם כן כיצד אני יודע במה כן ובמה לא. תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' כסלו תשע"ח 22:30

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש לקנות רק בסופרים שיש השגחה גם לעניין ערלה, אפשר לברר בהנהלת הסופר איזה תעודת הכשר יש להם, אין לקנות במקום שלא מקפידים על ערלה. אפילו מינים שאחוזי הערלה נמוכים יש לקנות רק במקומות מפוקחים. כאשר אדם מתארח אצל חברו ואם לא יאכל אצלו יכול להגרם שנאה ואי נעימות יש מקום להקל בדברים מסויימים, אבל אדם שקונה לביתו עליו להקפיד לקנות רק במקומות מפוקחים.