רכשתי עץ בגיל 6 שנים. האם אני צריך למנות שנות ערלה מהתחלה

השאלה:

רכשתי עץ בגיל 6 שנים, לטענת הגנן שנאמן עליי (העץ כבר עם פירות). הגנן טוען שיש בשורשים של העץ מספיק אדמה שתאפשר לעץ להחזיק מעמד שנה שלימה עם השקיה רגילה. האם אני צריך למנות שנות ערלה מהתחלה? אשמח להסבר. תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' ניסן תשע"ח 14:37

שלום

על מנת שלהתחשב בגיל הבוטני של העץ  לא די שהוא גדל כבר יותר משלוש שנים ולא די שהוא נותן פירות אלא אנו צריכים ידיעה שהעץ היה גדל כל התקופה בעציץ נקוב המונח על גבי אדמה שיחשב למחובר לקרקע  . אך אם העץ גדל במשך התקופה על גבי משטחי בטון או משטחים אחרים המנתים אותו לקרקע אזי אין להתחשב בשנות הבוטניות של העץ, ויש למנות משעה שניטע באדמה.  ולכן למעשה ע"מ להחשיב את העץ הן שש אתה אמור לדעת היכן גדל העץ כל השנים ואם אין מידע כזה, יש למות משעת הנטיעה שלוש שנים