שאלתי היא האם חנטת רימונים היא לפני טו בשבט או אחריו.

השאלה:

יש לי עץ רימון שנשתל (בלי גוש) בחורף תשע"ג לפי הבנתי אם החנטה היתה לאחר טו בשבט פירות השנה הם פירות שנה רביעית אחרת עדיין הפירות עורלה. שאלתי היא האם חנטת רימונים היא לפני טו בשבט או אחריו. תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו אב תשע"ו 12:35

שלום

עץ שנשתל בחורף שנת תשע"ג , הרי תשע"ג שנה ראשונה , תשע"ד -שנה שניה, תשע"ה - שנה שלישית עד טו בשבט תשע"ו. רק פירות שחנטו לאחר טו בשט תשע"ו הינם פירות נטע רבעי שמותרים לאחר חילול.

הרימון הוא פרי נשיר ובדרך כלל פירות הגדלים בקיץ חנטו לאחר טו בשבט. לכן פירות שעכשיו על העץ הינם פירות נטע רבעי.