העברת עץ בן מס´ שנים

השאלה: שתלתי עץ אתרוג לפני כ7 שנים ולפני שנה הוא התחיל להוציא פרי ועכשיו אני רוצה להעביר אותו למקום עם יותר שמש שיגדל יותר טוב.
א. אם אני אעביר אותו אצטרך לספור ערלה מחדש?
יש לציין שאעביר אותו עם איש מקצוע דתי שיודע כמה אדמה צריך להשאיר עם העץ כדי שימשיך לגדול כרגיל.
ב. האם יש גודל אדמה מסוים שצריך להעביר איתו את העץ?
תודה מראש ומועדים לשמחה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:46:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הגנן יודע להעביר את העץ ובלבד שישאר גוש אדמה מסביב לשורשים שהעץ יכול לחיות שבועיים (כדאי להרטיב את האדמה לפני העברה) כמו כן העברה תעשה מיידית ממקום למקום החדש ללא התעכבות לא יצטרכו למנות שנות ערלה חדשות.