שימוש בפירות שביעית

השאלה:

א. האם מותר לעשות מרק מפירות שביעית בצורה הבאה: מבשלים את הירקות ולאחר מכן מרסקים את הכל עד שהופך למרך סמיך אחיד, האם זה נחשב כסחיטה ואסור או שזה נחשב כריסוק ומותר אם דרך בכך?

ב. אסור לסחוט תפוח אבל אם מרסקים במיקסר זה נוצר בעצם רסק נוזלי, האם זה מותר?

ג. ראיתי שמים של תפו"א אינם קדושים בקדושת שביעית כי לא רגילים לאוכלם, אבל נראה לי שכן רגילים לקחת חלק מהמים ולהשתמש בהם לפירה אם כן המים כן נאכלים, האם הנחתי נכונה?

ד. מים שמבשלים בהם סלק ראיתי שיש בהם קדושת שביעית. האם יש חילוק בין סלק המבושל עם קליפה שאז זורקים את המים ובין סלק ללא קליפה שיש ששותים את הנוזל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. נראה שדינו כריסוק המותר.

ב. היום הגרברים וקופסאות של רסק תפוחים הם נפוצים מאד, ונראה שאפשר להקל בגלל שכך דרך אכילתו היום.

ג. לא ידוע לי, צריך לברר מציאותית אצל מבשלים.

ד. כן, אם נעשה רק להורדת חול אין בו קדושת שביעית, אולם אם נעשה גם למאכל (שתיה) הרי שיש בו קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי