שמיטה

השאלה: לכבוד הרבנים שלום.
אני מארגן את הגינה לקראת השמיטה ועלו מס´ שאלות בנושא תוספת שביעית:
א. לפני שנה שטלתי עץ רימון ולא חישבתי נכון את המיקום שלו ואני רוצה להעביר אותו. באיזה תנאים אפשר להעביר אותו: אם אני מוציא אותו עם גוש אדמה כזה שלא אצתרך לספור לו את שנות הערלה מחדש (יש לו כבר שנה אחת) האם זה עוזר? באיזה גודל צריך להיות הגוש?
ב.אני מנסה להשריש יחורים של גפן. האם אפשר על מצע מנותק ואיזה תנאים צריך בשביל זה? (קורת גג או שהעלים לו יבלטו מחוץ לעציץ שלו וכד´)
כל השאלו מתיחסות לפעולות שאצטרך לבצע בשבועיים הקרובים.

תודה רבה ויישר כח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:20:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם תוציא אותו אם גוש ומיד תכניס במקום אחר אפשר להחשיב את שנות הערלה מהנטיעה הראשונה.
הגוש צריך שיהא בגודל שהעץ יכול לחיות ממנו לפחות שבועיים.
ב. השרשת יחורים כעת במצע מנותק ובבית עדיין מותרת. צריך שהעציץ יעמוד על מצע מנותק, ובתוך עציץ שאינו נקוב, וכמו כן בתוך בית. יש להדגיש שאם עציץ זה יועבר לאדמה יצטרכו למנות לו שנות ערלה חדשות.