?שמיטה דוחה קניית דירה

השאלה:

אני ובעלי מתעניינים בקנית בית פרטי או דירה חדשה. הקבלנים אומרים שהם חייבים לעשות פיתוח גינה לשם קבלת טופס 4 ואישורי עיריה, אחרת לא ניתן לסיים את תהליך מכירת הבית/הדירה.

מה ניתן לעשות במצב שכל דירה חדשה או בית שמסתיימת בנייתה כוללת גינה חדשה שמקורה בשנת שמיטה, הרי אנו מקווים שסיבה זו לא תדחה קנית בית/דירה חדשה במשך כל השנה הקרבה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש לסכם עם הקבלן שבשביעית יעשו פעולות על פי ההלכה, כגון שאת מקום הגינה יחפו בניילון שלא מצמיח או ישימו מרצפות וכל צורה שתוכיח שלא הולכים לזרוע שם בשביעית. ובשמינית ישלימו את עבודות הגינון.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי