אוצר בית דין לאחר הביעור

השאלה:

ב"ה שבוע טוב הרב, קיבלתי לפני כחודש במתנה יין שכתוב עליו אוצר בית דין וכן כתוב סוף זמן הביעור ערב פסח תשעו. האם מותר בשתיה? אם לא מה עלי לעשות איתו? תודה רבה. ארז

התשובה

מכון כושרות | ט"ו טבת תשע"ח 12:48

שלום וברכה

עליך לברר עם הנותן מאימתי היין אצלו.

לשיטות המתירות לעשות שימוש באוצר בית דין, כל החנויות המאושרות לשיווק מהוות שליח של בית הדין.

יין שהיה ברשות בית הדין בזמן הביעור אינו חייב בביעור, וממילא אם היין היה בחנות בזמן זה - הוא פטור מביעור.

אולם אם הקונה רכש אותו לפני זמן הביעור, ולא היה בכוונתו לקיים את מצות הביעור - אין להשתמש בו.