בקוע עצים בשמיטה

השאלה:

האם יש צד לאסור הכנות להרכבה בשנת השמיטה, כגון שיפוד ההרכבה והבקעת הגזע (בלי לחבר בפועל את הרוכב)? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א אדר תשע"ז 0:08

בס"ד

שלום וברכת ד'

לגבי שיפוד הרכבה נראה שאין מקום לאסור, אין אנו גוזרין גזרות חדשות, ולמרות שאסור לסקל אבנים כהכנה לזריעה בשמינית, בכו"א במקום שאין בזה עבודת קרקע לא אסרו ולכן  הכנת שפודים אין בכך בעיה.

הבקעת הגזע כאן יש לבדוק שלא יגרם צמוח חדש בעץ, כדין המבע בזית (שמיטה ויובל פ"א ה"יט) שאסור לגרום לצמוח במקום הבקיעה.