דישון עם מערכת השקיה

השאלה: שלום לכב' הרב, יש לי גינה פרטית. האם מותר להשתמש בשנת השמיטה במערכת השקיה בה יש דשן נוזלי שמעורב בתוך המים שמשקים את הצמחים ? תודה רבה !

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' תמוז תשע"ה 14:06

שלום

הדישון היא מלאכה שמטרתה לצימוח התוספת גדילת הצמחים, ולכן היא אסורה בשמיטה. לכן בגן הנוי הפרטי די בדישון מתאים לפני השמיטה בדשנים איטיי תמס (קומפוסט וכדמה) על מנת לספק את כל צרכי הצמחייה בגינה. אכן במקרים מיוחדים שיש פגיעה בצמחים והדישון בה למנוע מהם נזק גדול הפוגע במראה הגינה באופו משמעותי  מותר לדשן. ואף במקרים שמותר לדשן עדיף דרך מערכת ההשקיה .