השבתה בגבולות עולי מצרים

השאלה: שלום הרב אני גר בישוב נווה שבמועצה אזורית אשכול. אני חקלאי פרטי,ומגדל פרדס של קלמנטינות. משרד החקלאות פרסם נוהל תמיכה בחקלאים שומרי שמיטה. רציתי לדעת האם באזורנו יש עניין לשמור שמיטה מצד הספק שבאזור. או שמה אהיה בגדר חסיד שוטה ובכל אופן מה הדרך הנכונה לשמור שמיטה באזור הזה בברכה ויישר כח יעקב שרעבי ישוב נווה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג אלול תשע"ח 15:05

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע אתם נמצאים באזור של עולי מצרים, העבודה בעצים ובקרקע אסורה, אבל לעניין קדושת הפירות יש שהחמירו ויש שהקלו. הגרש"ז אויערבאך זצ"ל נקט להחמיר בקדושת הפירות וראוי לנהוג כך.

על פי דברים אלו נראה שהדרך הנכונה היא לעשות אוצר בית דין בפירות ולא השבתה גמורה של הפרי, אדרבא צריך לדאוג לעם ישראל לפירות טובים בשמיטה, שאין בהם בעיות הלכתיות, והם מגידולי עם ישראל המוסרים את הנפש לשמירת המצוות. הפירות שלכם הם הראויים לאכילה בשביעית לכל שומרי שביעית. על כן נראה בעיני שאם אפשר לעשות ולשווק דרך אוצר בית דין עדיף מאשר לעשות השבתה גמורה שבעקבותיה לא יהיו פירות כלל, ואינני יודע אם על זה נאמר "לאכלה".

כתיבה וחתימה טובה