לימונים מהשכן

השאלה: שלום לרב. קיבלנו שקית לימונים מאישה חילונית. כנראה מחצר ביתה הפרטית. הבנו מרב שיש לנהוג בהם קדושת שביעית ולהפריש תו"מ. רצינו לשאול מה בדיוק הליך ההפרשה הנצרך (עדות המזרח). והאם מפריש בברכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח שבט תשע"ו 1:51

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעתי ברור שאשה זו לא עשתה היתר מכירה, ועל כן הפירות הם קדושים בקדושת שביעית ויש לאכלם בקדושה. אין צורך להפריש תרו"מ למרות שהיא שמרה את הלימון, אבל אנו פוסקים ששמור ונעבד לא נאסר בשביעית, וא"כ הפירות הם קדושים בקדושת שביעית ואין צורך להפריש תרו"מ. אם נעשה היתר מכירה בחצר הזאת יש להפריש תרו"מ בלא ברכה, וההפרשה היא גם מעשר שני וגם מעשר עני. אבל לדעתי הפירות הם קדושים בקדושת שביעית.