ניסויים בשביעית

השאלה: שלום הרב יהודה, קוראים לי אשר ואני כרגע עושה תואר שני במדעי הצמח בפקולטה לחקלאות. אני בוחן כרגע אפשרות לעשות דוקטורט ןרוצה לבחון האם זה אפשרי כאשר שנת שמיטה נופלת בזמן הדוקטורט. אני חוקר חיטה ומבצע ניסויים בשדה, בעציצים, מבצע בדיקות הרסניות בצמחים, וכמוכ מפיק דנא ורנא. האם יש בכלל אפשרות לבצע סוג של מחקר מעשי בשנת שמיטה? אם כן אילו בדיקות אני יכול לעשות ואילו לא? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' טבת תש"פ 23:41

בס"ד

שלום וברכה

מצו"ב מספר תשובות שכתבתי בנושא:

1. https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D

2. קשה לי לענות על השאלה כשאני לא יודע מה אתה מתכנן לעשות. אבל באופן כללי אפשר לעשות ניסויים בכל דבר שאין בו קדושת שביעית, כגון הגדל בחממה ומצע מנותק, וכן אפשר לעשות מחקרים לאחר היתר מכירה, כאשר המכירה היא ספציפית וגוי עובד, וכל המחקרים לא לצורך אכילה.

מחכה לשמוע פרוט של המלאכות הנדרשות לקראת שביעית.

בהצלחה במחקר