עבודה בקטיף במטעים שנעשה בהם היתר מכירה

השאלה:

שלום הרב! אנו שלושה נערים דתיים שקיבלו הצעת עבודה בקטיף תפוחים ושזיפים במושב יסוד המעלה. בעל המטע עשה היתר מכירה. השאלה היא אם מותר לנו לעבוד שם בקטיף? והאם זה חלק מגבול ארץ ישראל לעניין זה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז סיון תשע"ה 9:12

בס"ד

שלום יסוד ממעלה  נמצא בתוך גבולות עולי בבל וחלים שם כל דיני שמיטה.

גם לאחר שנעשה היתר מכירה כתב הרב קוק שעדיין ארבע מלאכות האסורות מן התורה (זריעה זמירה קציר בצירה) יש לעשות ע"י גוי ולא ע"י יהודי.

לכן נראה שאף שנעשה במטעים היתר מכירה אין עבוד בקטיף הפירות בשנה זו,