קדושת שביעית בירק שנפל על הרצפה+אוצר בית דין

השאלה:

1- כאשר נפל סלט סלק על הרצפה והוא קדוש בק"ש, האם יש חובה לאסוף ולאכול, או שמותר לזורקו לפח?[במשך השנה ההתנהגות היא שרק אם כמות גדולה שנפלה, אז שוטפים ואוכלים.]
2- בתוצרת אוצר בית דין- האם מותר לעגל מחירים כלפי מעלה, כגון מ-2.80 ל-3.00 ₪?
3- האם בגלל התוספתא, שביעית,ז,ב - חומר בשביעית שעשו כi אוכל פסולת כאוכל, אז שאריות אוכל שנשאר בסיר או בצלחת, אסור לזרקם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אין חובה לאכול, יש למנוע הפסד או בזיון.
2. אם זה באוצר ב"ד יכול לקחת כמה שצריך לכסוי הוצאות, ואם בדבר מסויים מעגלים למטה ובדבר מסויים למעלה, ובלבד שב"ד יכסה הוצאותיו אין איסור.
3. אסור לנהוג בהם בדרך של הפסד ויש מחמירים גם שלא יהיה בזיון . אבל אין חובת אכילה.