קנית צמחים במשתלות

השאלה: שלום וברכה- אני רוצה לקנות שתילים לשתילה בגינה וכן צמחי בית..אני לא מכירה בסביבה שלנו משתלה ששמרה שמיטה.. אשמח לדעת האם יש רשימה בה מפורט שמות הצמחים ומתי ניתן לקנות אותם ביחס לשנת השמיטה? לדוגמה-האם כבר כעת ניתן לקנות בכל משתלה שתילים של חרציות או שצריך עוד להמתין? תודה רבה יסכה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' ניסן תשע"ו 9:11

שלום וברכה !

ניתן לקנות כעת שתילים חד שנתיים ועשבוניים במשתלות כיון שהם יוצרו לאחר השמיטה (חרצית, פטוניה, גזניה, ציפורן, לוע הארי ועוד מינים רבים).

לגבי עצי נוי ועצי פרי וכן צמחים מעוצים ומעוצבים, יש לוודא מתי יוצרו והאם נעשה הדבר בפיקוח הלכתי.

בהצלחה

מוטי שומרון