הכנסת עציץ לבית שהובא כמתנה

השאלה:

1.מועדים לשמחה ותודה על העזרה.קיבלנו מתנה - רקפת בעציץ, שלא היה עטוף כולו כשהועבר לתוך ביתנו. איפה עלי להניח אותו - בחוץ או בפנים?

2.מועדים לשמחה ותודה על העזרה.תוצרת של אוצר הארץ עם עטיפה אדומה שבכתוב עליה תוצרת מגידול מפוקח בחממות שבגבולות עולי מצרים עפ י הוראת גדולי הפוסקים והרבנות הראשית לישראל - יש לנהוג בה קדושת שביעית או לא?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה

שלום וברכה

א. רקפת בעציץ - אין איסור להכניס עציץ מבחוץ לתוך הבית, אך עציץ המצוי בבית אין להוציאו החוצה, לגינה או למרפסת שאינה מקורה. לכן, כיון שהעציץ המדובר נמצא כעת בבית, אין להוציאו החוצה (לגינה או למרפסת שאינה מקורה).

ב. תוצרת אוצר הארץ בגבול עולי מצריים - באריזה זו, אם תסתכלי בצידה השני בחלק העליון בו מופיעה חותמת הכשרות, כתוב: "לא חשש שביעית", וממילא אין בכך קדושת שביעית. (הסיבה היא, שבאופן עקרוני יבול הגדל בגבול עולי מצריים נוהגת בו קדושת שביעית, אך אופן הגידול הוא עפ"י היתר מכירה או שיטת מצע מנותק שבכך אין קדושת שביעית).