מספר שאלות נוספות בענייני שמיטה

השאלה:

1. חיפוי - האם מותר לשים בערוגות הירקות ובצלחות העצים חיפוי צמחי, כלומר רסק גזם או עלים? זה שומר על הלחות והטמפרטורה בקרקע וקצת מונע נביטה.

2. ריסוי נגד כנימות - גננים אורגניים מרססים מי סבון על עלים הנגועים בכנימות. האם הדבר מותר בשביעית?

3. עציץ נקוב - האם אפשר להעביר שתיל של עץ שקד מהדלי (הנקוב) שבו הוא נמצא בחצר, לדלי גדול יותר?

4. גלעין אבוקדו שהשריש בצנצנת מים - האם אפשר להעבירו לדלי עם אדמה, בתוך הבית או בחוץ? כרגע הוא מונח על אדן החלון (מצדו האחד חלון הבית ומצדו השני תריס שלבים).

תודה, אלקנה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | תשרי תשע"ה

1.      אסור

2.      אסור

3.      אסור

4.      מותר בתוך הבית