הוראות לשמיטה לגינה פרטית וגינת ירק

השאלה:

בס"ד שבוע טוב,

האם תוכלו בבקשה לתת הוראות מפורטות לקראת שנת השמיטה הבעל"ט, לגינה ביתית שיש בה עצי פרי וכן לגינת ירק ביתית(דרכי טיפול, איסורים בולטים, הכנה מוקדמת ובמהלך השנה, הטיפול הראוי והמותר)?

תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

בס"ד

שלום וברכה,

ההלכות מפורטות במדריכים השונים שיצאו ע"י המכון בשמיטות הקודמות ובעזרת השי"ת עודכנו ויצאו במשך החודשים האחרונים- לחץ כאן למדריך שמיטה לגן הנוי.

אולם נביא בפנייך את העקרונות:

א. זריעה ושתילה אסורים בכל אופן שהוא בגינה הביתית

ב. מותר להשקות בצורה רגילה - עדיף על ידי מחשב השקייה - אך אין זה לעיכובא אם לא מגזימים בכמות המים שנותנים בהשקייה.

ג. גיזומים לשם צימוח אסורים

ד. גיזומים שניכר שהם לנוי מותרים - כגון יישור גדר-חי, כיסוח דשא וכדו'

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב