פירות שביעית

השאלה:

הורי קנו פירות הקדושים בקדושת שביעית. הילדים בתחילה לא ידעו מזה וזרקו את השאריות/קליפות לפח בכיור. אמרתי לעצמי שכשאפנה את הכיור, אברור ואוציא מהפח את השאריות. אחרי כמה זמן, מישהו אחר זרק את הכל לפח הרגיל בחוץ בלי שראיתי, כך שבעצם זה נזרק לפח והמשיך הלאה... אני ממש מרגישה לא טוב עם זה, לא יודעת מה הייתי צריכה לעשות ומה לעשות עם זה עכשיו, כי הבנתי שיש חומרה ממש בשמירה על קדושת שביעית. אודה מאוד לתשובה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד
שלום וברכת ד'

עיקר האיסור הוא להפסיד פירות שביעית אבל פירות שילדים אכלו וזרקו לפח שבכיור רוב בני אדם לא אוכלים אותם, ולדעת הגר"ש ישראלי זצ"ל וכן דעת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל היא שאין בהם קדושת שביעית כיוון שהם כבר נאכלו ואין כאן בהמות שיאכלו שאריות על כן אין בהם הפסד. אמנם לכתחילה אנו מורים שישמרו קדושת שביעית בפירות אפילו שהם נאכלו קצת מכיון שיש שאוכלים את השאריות ג"כ, אבל בדיעבד אין בכך איסור.