קדושת שביעית

השאלה:

שמעתי בתכנית רדיו רב שאמר שאין בשוק כלל תוצרת של אוצר בי"ד למעט בננות אבל שום ירק לא קיים בצורת אוצר בי"ד אלא היתר מכירה או נכרי, ואמר שמי שנוהג בירקות קדושה עובר איסור חמור של חרם הבית יוסף ולכן אסור לנהוג קדושה, וכאשר שאלו אותו לגבי אוצר הארץ רק ענה שהוא חוזר ואומר שאסור לנהוג היום בקדושה ושהכל זה רק היתר מכירה או נכרי ואסור לנהוג בהם קדושה בגלל חרם הבית יוסף.

האם אתם מבינים את פשר דבריו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הרב הנ"ל דברתי עמו והודה לי שיש הרבה קדושת שביעית. וברוך ה' יש הרבה קדושת שביעית שהיא ראויה לאכילה, ולא שייכת כלל לחרם של הבית יוסף, כי שם החרם היה על של נכרים, ואילו אנו דנים בירקות של ישראל שאין יד נכרי בהם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי