קדושת שביעית במטבח ציבורי

השאלה:

כיום מקובל במטבחים ציבוריים (ישיבות, אולמות, צבא, מוסדות, חדרי אוכל וכו) שאוכל שנשאר בצלחת -נזרק, גם אם במצב דומה בבית היו שומרים אותו.
למשל תלמיד שלקח תפו"א ואכל את מקצתם - לא יחזיר את השאר אלא יזרוק אותם. כך ודאי על מנה שנאכלה מקצתה כגון מנת עוף שנאכל ממנה קצת וכדומה.
מה צריך לעשות בשנה הבאה כאשר חלק מן הדברים יהיו קדושים בקדושת שביעית. האם מותר לזרוק אוכל כזה, כיוון שאין רגילות בשנים אחרות לשומרו ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כיון שיש שם חלקים הראויים לאכילה יצטרכו לשים אותו בפח שביעית ולקבור או להמתין עד שירקיב או יתקלקל מעצמו.