?שביעית או לא

השאלה:

אני קצת מבולבל בענייני השמיטה.
מה שברור כי עגבניות וכדומה מירקות קונים מחנות שמוסמך מהרבנות. אני מסתדר די טוב בקנית הירקות. השאלה שלי על הפירות שמוכרים הן בחנויות של שומרי שביעית והן מה שנמכר בשוק כעת. אם שייכים לשנה הזו וחל עליהם דין שביעית או שהן שייכים לשנה שעברה ולא חל עליהם דין שביעית?

אומרים לי המוכרים שבשוק, והם רק שומרי מסורת ולא תלמידי חכמים, כי כל ענייני השמיטה חלים על היבול של השנה אך מה שנמכר בשוק הוא מה ששייך לשנה שעברה (למשל, האבוקדו שיש לו למכור, הוא אומר שזה שייך לשנה שעברה) ואכן מה החומרות ומה ההקלות, ומה הדין על נכון לעניין הפירות? (הן כשקונים מהחנות הכשר והן כשרוצים לקנות מהשוק?)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

כל הפירות כעת הם יבולי ששית. ולכן אין בהם קדושת שביעית. לכן אפשר לקנות כרגיל, אלא שצריך לבדוק שאכן הפרישו תרומות ומעשרות ואין בהם חשש ערלה, ולא נלקטו בשבת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי